GİRİŞ RESİMİ

İSTİNAT DUVARI GÜÇLENDİRME

İstanbul'da İstinat Duvarı Güçlendirmesi Yapan Firmaları Bulabilirmiyim? İstinat Duvarı Güçlendirme Fiyatları Kaç Para?

Mevcut bir yapıda, yolda, köprü ve eğimli arazide, bina, bodrum katlarının takviyesinde, kuşkusuz istinat duvarı bulunmakta olabilir. Ancak vakit ortamında kaymalar, göçmeler sebebi ile mukavemet gücünde düşme yaşanmış olabilir. Buna istinaden lüzumlu sağlamlığı ve mukavemeti sağlamak hedefiyle istinat duvarlarının güçlendirilmesi gerekecektir. Esasında mantıklı bir şekilde düşündüğünüzde, istinat duvarı güçlendirme çalışmaları ve denetim çalışmaları kesinlikle yapılmalıdır. Genellikle kullanıma açılmış alanlarda bulunmakta ise, insan trafiğine açık alanlarda bulunmakta ise, binaları güvenliğini sağlamak ya da çam ağaçlarını güvenliğini sağlamak hedefiyle kullanılıyor ise, kesinlikle teknik ve eksper ekipler tarafından denetim yapılmalı, gereksinim duyulması durumunda teknik çalışmalar sonucunda güçlendirme çalışmaları gündeme getirilmelidir. Geçmiş dönemlerde oluşturulan mimari ahşaplar ile oluşturulmuş istinat duvarı alternatifleri, kesinlikle bugünkü teknolojik şartlarında, makale bünyesinde görüldüğü alternatifler ile bütünleştirilmeli ve daha sağlam ,daha mukavemetli duruma getirilmelidir. Can kaybının önlenmesi, mal kaybının önlenmesi, vakit kaybının önlenmesi, işgücünün önlenmesi hedefi ile bu tip işlemlerini yapılması gerekecektir.

İstinat Duvarı Güçlendirme Önemi Nedir?

İSTİNAT DUVARI GÜÇLENDİRMESİ

İstinat duvarları güçlendirme yapımında teknik bilgi ve mühendislik çalışmaları çok önemlidir. İstinat duvarları göçme çöme riski olan bölgelerde önemli taşıma görevi üstlendiğinden gelişi güzel yapılması daha sonra oluşacak büyük riskleri beraberinde getirecektir. Bundan dolayı istinat duvarı yenilenmesi veya güçlendirmesi çok önemlidir. İstinat duvarının güçlendirmesi maliyeti ve fiyatları teknikler ve uygulama projeleri açısından değerlendirilmelidir.

 İSTİNAT DUVARI GÜÇLENDİRMELERİ

Tabii zeminler ile toprak, kum, çakıl gibi malzemelerden meydana gelen dolgu zeminler, şayet değişik kottaki iki seviye arasında düşey bir düzlem durumunda ise dengede duramaz ve göçerler. Göçmeyi önlemek, toprak nedeniyle meydana gelen yanal kuvvetleri engellemek amacıyla arazide ya düşük eğimde kademelendirme ile şevlendirme yapılır ya da istinat duvarları inşa edilir. İstinat duvarları bilhassa eğimli arazilerde zemini tabi şev yönünden daha dik açılarda tutmak ve toprak kaymasını engellemek hedefiyle imal edilen mühendislik yapılarıdır. İstinat yapıları kenar bölgelerinde, dere ve kanal kenarlarında erozyon ve taşkından koruma, köprü ve yaklaşımlarında kenar ayak vazifiyeti yapma, derin kazıları ve yapıları tutma, eğimli arazilerde güvenilir kademelendirme, şev stabilitesini arttırma gibi çoğu yarar sağlarlar. Genel tarif olarak ise bir istinat duvarları (dayanma duvarı) zemin yüzeyinde ortaya gelen değişimleri düşeye yakın bir düzlemde tutan ve zeminin natural şev açısı ile hareket etmesini engellemek amacıyla sarfedilen yapılardır.

İSTİNAT DUVARI GÜÇLENDİRMECİ

  • TAŞ DUVAR İSTİNAT DUVARI GÜÇLENDİRME

  • BETONARME İSTİNAT DUVARI GÜÇLENDİRME

  • MASİF İSTİNAT DUVARI GÜÇLENDİRMESİ

VİLLA-EV-GÜÇLENDİRME
VİLLA-EV-GÜÇLENDİRME
ESKİ-YAPI-GÜÇLENDİRME
ESKİ-YAPI-GÜÇLENDİRME
FABRİKA-GÜÇLENDİRME
FABRİKA-GÜÇLENDİRME
ÇELİK-KONSTRÜKSİYON
ÇELİK-KONSTRÜKSİYON
BETONARME-TAKVİYE
BETONARME-TAKVİYE